Mamigo Blog A medvehagyma egészséggel tölt fel. Milyen jótékony hatásokkal bír?

A medvehagyma egészséggel tölt fel. Milyen jótékony hatásokkal bír?



Itt van! Az egyik kedvenc zöldfűszer, a medvehagyma rövid, de annál intenzívebb szezonja. A legenda szerint a medvehagyma a téli álomból ébredő medvék első tápláléka. Azigazság azonban az, hogy szinte minden erdei állat, kedveli, de mi, emberek is élvezettel fogyasztjuk.


Mit tudhat meg a cikkünkből?

Hol találhat medvehagymát?

- Melyik mérgező növénnyel lehet könnyen összetéveszteni?

- Miért érdemes beiktatni a medvehagymát az étrendünkbe?

- Milyen ízletes ételeket varázsolhat belőle a Luli Chef Midiben?


A medvehagyma szedését egy nagyon egészséges tevékenységgel is összekötheted, mégpedig egy erdei sétával. A gyógynövény különösen a lombhullató és ártéri erdőket kedveli, ahol sok a nedvesség és termékeny a talaj. Márciusban kezd nőni, és nem nehéz megtalálni. Nagy területen nő, ami úgy néz ki, mint egy nagy zöld szőnyeg. Jellegzetes fokhagymaillata árulkodó.


Hogyan lehet megkülönböztetni a medvehagymát a gyöngyvirágtól?

A medvehagyma gyűjtéskor egyetlen veszély leselkedik ránk: a gyöngyvirág mérgező levelei. Első pillantásra a két növény hasonlónak tűnik, de nagyon könnyű megkülönböztetni őket. Csak használjuk a szaglásunkat. A medvehagymának jellegzetes fokhagymaszaga van. Ha nem érzi azonnal a szagát, dörzsölje meg a leveleket az ujjai között, hogy a fokhagyma illata felszabaduljon.


A medvehagyma jótékony hatásai

Már tudja, hol találja meg, és hogyan ne tévessze össze a gyöngyvirággal. Most elmondjuk, milyen jótékony tulajdonságai vannak a gyógynövénynek.


A medvehagyma méregtelenítő hatásáról ismert, ami a hosszú tél után jól jön a szervezetünknek. Segít a különböző emésztési problémákon, például a székrekedésen vagy a krónikus hasmenésen. A szerint vastagbélrák elleni megelőző hatása is ismert.


Megfázás esetén is segíthet , és erősíti az immunrendszert. Az erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkező allicinnek köszönhetően társunk lesz a különböző típusú baktériumok elleni küzdelemben. A fent említett allicin javítja a szervezet általános immunválaszát. Végül, de nem utolsósorban tele van vitaminokkal és vegyületekkel, amelyek csökkentik a magas koleszterinszintet, és így megelőzik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.


Medvehagymával készült receptek Luli Chef Midivel

Weboldalunkon számos ízletes medvehagymás receptettalál, amelyeket könnyedén elkészíthet a segítő eszközben - Luli Chef Midibenegy gombnyomással 1-2 adag is készíthető


Tavaszi fokhagymaleves a Luli Chef Midivel

Mire lesz szüksége?

  • 1 karalábé
  • 2 kanál borsó (fagyasztott vagy friss)
  • egy marék medvehagyma
  • 1 mogyoróhagyma
  • só és bors
  • víz


A teljes elkészítési eljárás ITT olvasható.


További inspiráló medvehagymás receptek 

>> Receptek a Luli Chef Midivel


Jó étvágyat kívánunk!