Mamigo Termékek Luli Chef Midi (450-600ml) Hogyan kell használni a Luli Chef Midit
A kép címe

A Luli Chef Midi csomagolásának tartalma


Luli Chef Midi
elektromos vezeték
mérőpohár - 20 ml térfogatú
tisztítókefe - egy másik, hagyományos kefét is használhat.


A Luli Chef Midiben való főzéshez alkalmas és nem alkalmas alapanyagok


- A Luli Chef Midi kizárólag friss, nem előfőzött, kockára/kör alakúra vágott alapanyagokat főzésére alkalmas.
- Nem javasoljuk zabpehely, tehéntej vagy növényi tej használatát egyik programban sem, kivéve a Smoothie-t, mivel ezek hajlamosak ráégni a tartály aljára, és károsíthatják a Luli Sef Midi eszközt.
- A polenta, a búzadara vagy a liszt nem való a Luli Chef Midibe, mert eléghet.
- Az ízesítés (só, bors, méz stb.) csak az adott program befejezése után ajánlott. Ha úgy dönt, hogy a főzés előtt fűszerez, akkor ezeket a fűszereket szórja a hozzávalók tetejére (ne az edény aljára).
- A rizs- vagy gabonakása esetében mindig célszerű egy további hozzávalót (pl. kókuszreszeléket, szezámmagot stb.) hozzáadni, mert az alapanyagok megpörkölődhetnek. Egy további összetevő hozzáadásával kiküszöbölheti ezt a problémát.

Főzési folyamat


- minden Luli Chef Midi programnak más-más főzési folyamata, főzési ideje és más-más hőfoka van, a pontos információkat "Luli Chef Midi programok" című fejezetben találja.
PlantMilk - program növényi tejekhez
Leves / Püré - program kevert levesekhez, pürékhez, bébiételekhez, kásákhoz
Warm - a főtt ételek hőmérsékletét 2 órán keresztül 60°C-on tartja.
Cook - program a zöldségdarabkákkal készült, hagyományos levesekhez
Smoothie - program gyümölcs- vagy zöldségturmixokhoz
Clean - program a Luli Chef Midi tisztításához

- Javasoljuk, hogy a Luli Chef Midi készüléket helyezze egy szabad felületre vagy a pultra, és kapcsolja be a páraelszívót. Az eszköz fedelén rés található, hogy a gőz távozhasson a főzés során. Legyen óvatos, a gőz forró.
- A melegítéssel járó programokhoz csak vizet (nem tejet) ajánlott használni, a vízszintnek a jelölések között kell lennie (se több, se kevesebb nem lehet).
- A Luli Chef Midi 450 - 600 ml ételt készít, ennél kisebb vagy nagyobb mennyiség nem készíthető.
- A levesek és köretek sűrűségét tetszés szerint állíthatja be. Ha túl sok hozzávalót használ, a Luli Chef Midi aljára perzselődhetnek.
- A kiválasztott programot mindig hagyja befejeződni teljes egészében, a Luli Chef Midi főzés közben nem nyitható ki és nem adható hozzá további hozzávaló. Ezeket a Luli Chef Midin kívül kell főzni, és a kész ételhez kell hozzáadni a főzés után.

Főzés után


- a Luli Chef Midi hangjelzést ad, amikor a program befejeződik. Húzza ki a készüléket az elektromos hálózatból, öntse át a kész ételt egy másik edénybe és töltse fel a Luli Chef Midit vízzel, kapcsolja vissza és válassza ki a Clean programot, majd fejezze be a Luli Chef Midi tisztítását a mellékelt kefével vagy bármilyen szivaccsal és tisztítószerrel.
- Csak aLuli Chef Midirozsdamentes acél tartálya és a műanyag fedél mosható folyó víz alatt, a többi részt csak nedves ruhával törölje le.
- Ne helyezze a Luli Chef Midi alját nedves vagy vizes felületre.