Mamigo Blog Az egészséges életmód három titka, amelynek köszönhetően egész évben fitt lehet

Az egészséges életmód három titka, amelynek köszönhetően egész évben fitt lehet



Rendszeres testmozgás, mentális jólét és kiegyensúlyozott étrend. Az egészséges életmód három alappillére, amely segít abban, hogy egész évben fitt maradjon. Tanácsainknak köszönhetően egész évben fitt lehet.


Rendszeres testmozgás

Az egészséges életmód alapja a mozgás. Az Egészségügyi Világszervezet legalább heti 150 perc mérsékelt intenzitású mozgást javasol. Ez azonban korántsem azt jelenti, hogy egy egész napos irodai munka után egy órát az edzőteremben vagy a futópadon kell töltenie.


hosszú távú egészség megőrzéséhez épp az a mozgás fontos, amely nem kapcsolódik közvetlenül az edzéshez. Milyen mozgásra gondolunk? Ez nagyon egyszerű. Mindössze annyit kell tennie, hogy reggelente munkába menet egy megállóval korábban száll le a tömegközlekedési eszközről. Ülőmunka esetén próbáljon meg minél gyakrabban testhelyzetet váltani, vagy félóránként tegyen egy kis sétát és nyújtózkodjon.


Próbálja meg beiktatni életébe a rendszeres sétákat a természetben. Meglepődik majd, hogy milyen változást indít el. És igen, még a célzott edzésnek is megvan a maga jelentősége, de közel sem elég.


Lelki jólét

A mai rohanó időkben egyre többet ragozzuk az olyan kifejezéseket, mint a stressz és a szorongás. A krónikus stressz számos civilizációs betegséghez hozzájárul, ezért fontos, hogy minél inkább minimalizáljuk. Számos módja van a kikapcsolódásnak és a lelki jólét javításának.


Az egyik legjobb módszer a meditáció, amelynek számos formája létezik. Csak válassza ki az Önnek megfelelőt. A légzés, a jóga vagy a relaxációs technikák szintén hasznosak.


A boldogság titka a többi emberrel való társas érintkezésben is rejlik. Töltsön minél több időt a barátaival! Ne féljen elhívni őket bowlingozni, sétálni vagy beszélgetni. Egy olyan korban, amikor minden irányból reels videók leselkednek ránk, értékes kincs a közeli emberekkel való személyes kapcsolat. Ha van ilyen, legyen hálás érte. Ha nincs, akkor keresse meg. A közösséghez tartozás létfontosságú a mentális egészség szempontjából.


Kiegyensúlyozott étrend

Tudja, milyen étrend a legjobb? Az, amelyik kiemelt helyet foglal el az életmódjában. Adjon meg a szervezetének minden tápanyagot, amire szüksége van a megfelelő működéshez, és az egészsége meghálálja.


Gyakran halljuk azonban az emberektől, hogy nincs idejük az egészséges táplálkozásra. A munka, a hobbi, a sport, a család túl sok idejüket rabolják el, és a rendszeres és különösen kiegyensúlyozott étrend háttérbe szorul. Ez volt az egyik oka annak, hogy elhoztuk a Luli Chef Miditamely minden olyan háztartásba illik, ahol egy vagy két ember főznek.


Luli Chef Midi  egy gombnyomással, 2-27 perc alatt készít hagyományos és krémleveseket, zabkásákat, növényi tejeket, bébiételeket, püréket és turmixokat. Csak tegye bele a hozzávalókat a tartályba, válassza ki a megfelelő programot és kapcsolja be. Inspirálódjon receptjeinkből!


Már ismeri a három alapszabályt, amelyek mentálisan és fizikailag is fitten tartják. A következő lépés már csak Önön múlik. Szorítunk!