Mamigo Blog Egészséges lendület tavaszi zöldségekkel

Egészséges lendület tavaszi zöldségekkel




Érzed? Végre itt a tavasz! Mi pedig összegyűjtöttük három kedvenc tavaszi zöldségünket, amelyek nem hiányozhatnak az étrendedből. Elmondjuk, hogyan és miért segítenek az egészségednek, és a Luli Chef Midi tippjeit is elhoztuk..


A tavaszi hagymától megdobban a szíved

Az újhagyma nemcsak zsengébb, mint "nagy" testvére, hanem könnyebben is emészthető. Rengeteg C-vitamint, A provitamint, B1-vitamint, káliumot és folsavat tartalmaz. Az újhagymáról köztudott, hogy antibakteriális hatású, csökkenti a vércukorszintet, és hatásos a tavaszi fáradtság ellen. Végül, de nem utolsósorban segít szabályozni a vérnyomást és erősíti a szívünket. Ha nem iktatod be rendszeresen az étrendedbe, legalább próbáld ki a tavaszi hónapokban, amikor a legfinomabb.


Luli Chef Midi Tipp: Adj tavaszi hagymát a Luli Chef Midi már elkészült, nem kevert leveséhez! Meglátod, még ízletesebbé teszi a levesedet.


A spárgát különösen a várandós anyukák értékelik

A spárga fő szezonja áprilistól június közepéig tart. Javasoljuk, hogy ezekben a hónapokban iktasd be az étrendedbe, hiszen nemcsak ekkor a legfrissebb, hanem a legtöbb vitamint is tartalmazza. Jó hírünk van az olvasóinknak, akik gyermekáldásra várnak, vagy a leendő kismamák. A spárga ugyanis rengeteg folsavat tartalmaz. A foksav hiánya számos rendellenességet okozhat a baba fejlődésében, ezért nagyon ajánljuk, hogy beiktassák az étrendbe.


Mindemellett fogyókúrás céllal is fogyasztható, és segít a gyomorégésen is. Ezenkívül a spárga nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, B-vitaminokat, valamint káliumot, magnéziumot és foszfort is. Mivel a spárga sok nitrátot tartalmaz, főzés után már melegítse fel.


Luli Chef Midi Tipp: Készítsen finom krémes spárgalevest.


Spenót az izomépítésért

Ma azokat is megörvendeztetjük, akik életükbe rendszeresen beiktatják a testmozgást, és céljuk az izomnövekedés. A spenót kevés kalóriát tartalmazó zöldség, amelyet nyersen és főzve is fogyaszthatunk. Már egy maréknyi spenótlevél egy turmixban vagy salátában is nagy löketed ad az immunrendszernek. Ráadásul megtisztítja az ereket a koleszterintől, elősegíti a csontok szilárdságát, valamint az izomnövekedést és a gyomorműködést. De ne kerüld a fagyasztott spenótot sem - ez akár ötször több vasat tartalmaz, mint a nyers változat.


Tippünk: Honlapunkon spenótos receptet találsz. Nézd meg, és inspirálódj!