Mamigo Blog Hogyan erősíthetjük természetesen a gyermekek immunitását?

Hogyan erősíthetjük természetesen a gyermekek immunitását?

Hogyan erősíthetjük természetesen a gyermekek immunitását?


Egy tél influenza és megfázás nélkül talán nem is tél. És ha gyerekekről beszélünk, ez kétszeresen is érvényes. Minden szülő álmodik egy télről az orr folyás, köhögés és torokfájás nélkül, amelyek sújtják a kicsiket. Életének első éveiben a gyermek immunitása nem elég erős a rossz vírusok és baktériumok elleni küzdelemhez.


Gondoskodó szülőként azonban kiépítheti gyermeke védelmét. Tanácsot adunk, hogyan segíthetünk a gyerekek immunitásának erősítésében, hogy ne csak télen, hanem egész évben egészségesek legyenek.


Kis ember, törékeny immunitás


A gyermek immunitása már az anya szervezetében kialakul. Fontos antitestek, amelyek megvédik a gyermeket élete első hónapjaiban, behatolnak a placentán keresztül a gyermekbe. A baba még a születés után is kapja ezeket az antitesteket. Az anyatej immunglobulint tartalmaz, amely a vírusok és baktériumok madárijesztője. Az immunglobulin koncentrációja azonban fél éven belül óriásit csökken, és a gyermek elkezdi létrehozni saját védekező anyagait. Időbe telik, hogy az antitestszint elég magas legyen. És ebben az átmeneti időszakban a gyermek nagyon érzékeny a betegségekre. Ezért Önön múlik, hogy gondoskodjon a baba egészségéről.


Szép álmokat az egészséges alváshoz

Az alvás mindenki számára fontos. Főleg kisgyerekeknek. A szervezet alvás közben regenerálódik, és erőt nyer a külső hatások elleni küzdelemhez. Az 1 év alatti gyermekek alvásának 14-15 óráig, a hároméveseknél 12-14 óráig, négy éves kortól pedig 10 óráig kell tartania. Az alvás minősége ugyanolyan fontos, mint az alvás hossza. A gyerek ne izgatottan feküdjön le, hanem megnyugodva. Ez azt jelenti, hogy lefekvés előtt kapcsoljuk ki a tévét és a számítógépet, és ha lefekvés előtt két órával éhség támad, akkor csak könnyű ételeket szolgálunk fel.


Egészséges diéta


Az immunitás fő alapja a pocakban van. Logikus, hogy az étrend nagy hatással van a természetes védekezésre. A gyermeknek szüksége van az összes tápanyag, azaz a cukrok, zsírok és fehérjék kiegyensúlyozott megjelenítésére. Főzzön otthon a gyerekeknek vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételeket. Előnyben részesítse a kíméletes elkészítési módokat, amelyek során az élelmiszerek fontos anyagokat őriznek meg.


A főzésben egy okos segítő segíti Önt - Luli Chef Midi  személyi séf. Egyesíti a levesfőző, a kesudiófőző, a növényi tejfőző és a turmixkészítő funkcióit. Egészséges leveseket, kásákat, bébiételeket és tápszereket főz, turmixokat vagy növényi tejet is készít. Mindez mindössze 27 perc alatt. A Luli Chef Midi  űrtartalma 450-600 ml, és 1-2 adagot főz. Keveretlen leveseket is készít, és a Meleg funkciónak köszönhetően a főzés után akár 2 órán keresztül is melegen tudja tartani az ételt. Szeretnéd, ha a gyerek minden vitaminhoz jusson zöldségekből és gyümölcsökből? Főzzön nekik a Luli Chef Midiben, és élvezze a finom és egészséges ételeket, finoman elkészítve.


Napsütés és friss levegő = legjobb barátok


Nagyon fontos, hogy a gyerekek a szabadban töltsenek időt. Megőrülnek a friss levegőn, és energiát nyernek. Hiszen mi szebb, mint a cizellált orcák és a hóembert építő gyerekek boldog kacagása? Ráadásul a hideg levegő a keményedés egyik formája, és ez egy régi jól ismert recept az immunitás erősítésére.


Télen kevés a nap, de minden szép napot ki kell használni. A napnak köszönhetően D-vitaminhoz jutunk, ami rendkívül fontos az immunrendszer megfelelő működéséhez.