Mamigo Blog Méregtelenítés? Az egészséges szervezet megszabadítja magát a méreganyagoktól

Méregtelenítés? Az egészséges szervezet megszabadítja magát a méreganyagoktól



Megszabadulni a testben felgyülemlett méreganyagoktól, és ledobni néhány kilót. Sokan ilyen gondolattal kapnak a méregtelenítő diéták és kezelések felé. De a néhány napos éhezés vagy a csodaitalok kortyolgatása többet árthat, mint használ. A szervezetnek megvan a maga rendszere, és ennek része az öntisztítás.


A természetes ritmus megzavarását és egészségügyi komplikációkat kockáztatunk a kísérletezéssel. A rövid távú méregtelenítés helyett tehát inkább változtasson az étrendjén, és összpontosítson a mikrobiomot támogató és a méreganyagokat kiöblítő étrendre.


Mi az a mikrobiom?

Egyszerűen fogalmazva - a baktériumok és kultúrák közössége, amelyek tökéletes szimbiózisban élnek együtt emésztőrendszerünkben. Ezek a mikroorganizmusok számos folyamatban fontos szerepet játszanak, egyebek mellett az emésztésben, az immunitásban és a méreganyagok szervezetből való kiürítésében. 


A mikrobiom csak akkor működik megfelelően, ha egyensúlyban van. Bármilyen zavar negatívan hat az egészségünkre. Beszélhetünk hasmenésről, székrekedésről, hasi fájdalomról, candida-fertőzésről, felszívódási zavarokról és így tovább. A felsoroltak mindegyike csökkenti az életminőséget.


Az egészséges mikrobiom három alapelve

1. SZABÁLYOSSÁG - reggeli, ebéd és vacsora kompromisszumok nélkül és azonos időben. A bélrendszer emlékezni fog arra, hogy mikor kapja a tápanyagot, és készen áll a feldolgozásra. Ez javítja az emésztést, lehetővé teszi a szervezet számára, hogy minden tápanyagot felhasználjon, és könnyebben kiürítse a salakanyagokat.


2. PIHENÉS - minél gyorsabban eszik, annál jobban megterheli az emésztését. A gyomor nem dolgozza fel kellőképpen az ételt, a belek nem szívják fel a fontos tápanyagokat, és csak olyan érzésünk marad, mintha kő lenne a gyomrunkban. Gondoljon élvezetként és jutalomként az ételre! Üljön le az asztalhoz, rágjon meg alaposan minden egyes falatot és szívja magába az összes ízt!


3. ÉTELEK - A mikrobiomnak jót tesz a gyulladáscsökkentő, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, szénhidrátok, zsírok és fehérjék kiegyensúlyozott arányát tartalmazó étrend. Kerülje a finomított cukrot, az egészségtelen zsírokat és az iparilag feldolgozott, tartósítószerekkel teli élelmiszereket. Főzzön friss alapanyagokból, a minőséget figyelembe véve, és válasszon kíméletes elkészítési módokat. A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel magától értetődő.


Ezek az élelmiszerek támogatják a szervezet természetes tisztulását

Gyümölcsök - tele van vitaminokkal, egyszerű cukrokkal, flavonoidokkal és rostokkal. Antioxidánsokkal és energiával látják el a szervezetet. Az emésztésnek különösen a körte, az alma, az őszibarack és az egzotikus fajták, mint a füge, a datolya és az avokádó kedveznek.

Zöldségek - a vitaminok mellett számos ásványi anyagot és enzimet tartalmaznak. A spenót például vasat tartalmaz, a cékla kalciumot, az édesburgonya pedig jó káliumforrás.

Gyógynövények és fűszerek - nemcsak remek ízt adnak az ételnek, hanem felpezsdítik a lusta bélműködést is. Csökkentse a só mennyiségét, és fűszerezéshez használjon oregánót, kakukkfüvet, bazsalikomot, mentát, gyömbért vagy kurkumát.

Egészséges zsírok - az agynak, a szívnek és az emésztőrendszernek szüksége van a telítetlen omega-3 zsírsavakra. Fogyasszon tehát tengeri halat, hidegen sajtolt olajokat és dióféléket!


Luli Chef Midi - az egészséges méregtelenítés szakértője

Luli Chef Midi egy konyhai segédeszköz, amely minden elfoglalt anyuka, valamint a gyors, de egészséges életet élők kegyeit is elnyerte. Kérésre finom kásákat, ízletes leveseket, bébiételeket és püréket, krémes turmixokat és kedvenc növényi tejeit is elkészíti. Egyesíti a levesfőző, a pépesítő, a növényi tejkészítő és a turmixkészítő funkcióit. Egészséges desszertek készítésére inspirál, és felébreszti a racionális étkezés iránti szeretetet. Luli Chef Midimegfelelő lépés az egészséges életmód felé.