Mamigo Blog Miért érdemes friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani?

Miért érdemes friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani?


Az emberek ősidők óta természetes formában fogyasztják az élelmiszereket. Emiatt is jó egészségnek örvendtek, nem volt olyan sok allergia, és nem ismerték a laktóz-, glutén- vagy hisztamin-érzékenységet. Ma azonban minden más.


Minden nap kerül az asztalunkra olyan étel, amely hőkezelésen, tartósításon vagy egyéb feldolgozáson esett át. A jó íz és a hosszabb eltarthatóság a fontos tápanyagok rovására megy. A vitaminokban és ásványi anyagokban szegény étrendnek köszönhetően a szervezetnek nincs ereje a vírusok és baktériumok elleni küzdelemhez. Az élelmiszerek többsége azonban egyszerűen nem fogyasztható természetes formájában. De vannak olyan gyümölcsök és zöldségek, amelyek nemcsak a szükséges vitamin- és ásványianyag-adagot kínálják, hanem változatosságot is kínálnak az egyhangú étrendben. Biztosan hallottál már arról, hogy naponta öt adag friss zöldséget és gyümölcsöt kellene enni. De tudod miért?


Rostforrás

A friss gyümölcsök és zöldségek gazdag rostforrások. Fontos a megfelelő emésztéshez, csökkenti a koleszterinszintet és megelőzi a vastagbélrákot.


Elég enzim

A gyümölcsök és zöldségek pontosan azokat az enzimeket tartalmazzák, amelyekre szükségünk van az élelmiszerek lebontásához. A hőkezelés azonban elpusztítja őket, és a szervezet energiát pazarol saját enzimek előállítására.


Védelem a szabad gyökök ellen

A gyümölcsök és zöldségek tele vannak antioxidánsokkal, amelyek kiürítik a méreganyagokat a szervezetből, és megvédik a sejteket az oxidatív stressztől. Funkciójukat azonban nyersen fogyasztva látják el a legjobban.


Az egészséges fejlődés

A gyümölcsök és zöldségek ritka folsavat tartalmaznak, amely fontos a magzat egészséges fejlődéséhez, és csökkenti a születési rendellenességek kockázatát. Ezért a friss gyümölcs fogyasztása rendkívül fontos a terhesség alatt.


Karcsú vonalak

A friss zöldségek határozottan nyernek, ha fogyásról van szó. Elűzi az úgynevezett "farkaséhséget", és nem fog utolérni az egészségtelen túlevés, ami meghiúsít minden plusz kiló leadási kísérletet.


Hozza ki a legtöbbet a friss gyümölcsökből és zöldségekből

Egy dolog friss zöldségeket, friss gyümölcsöket beiktatni az étrendbe, másik dolog tudni, hogyan kell ezeket úgy fogyasztani, hogy a szervezet minél több szükséges vitamint kapjon.


A zöldségek és egyes gyümölcsök zsírban oldódó vitaminokat tartalmaznak. Ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy a szervezet hasznosítsa őket, a friss gyümölcsöket zsírokkal, például növényi olajokkal vagy vajjal kell kombinálni. A kevert zöldségek és gyümölcsök könnyebben emészthetők. Készíts egy turmixot, és szervezeted a legtöbbet hozza ki a friss zöldségekből és gyümölcsökből.


A kevert élelmiszer könnyen emészthető, és könnyen átjut az emésztőrendszeren. Keverje össze a gyümölcsöket, zöldségeket, adjon hozzá vizet, tejet, joghurtot, pelyheket, magvakat vagy dióféléket, és minden megbánás nélkül gyorsan elkészül a reggeli, egészséges snack, villásreggeli vagy a késői vacsora. Használjon szezonális ételeket, kombináljon különböző ízeket és kezdjen el egészségesen élni.


Könnyebb, mint gondolnád. Közvetlenül a konyhájában találhat egy turmixszakértőt. A Luli Chef Midi az Ön személyes séfje, aki 1-2 adagot készít egy lenyomással. Csak tedd bele a hozzávalókat, kapcsold be a gombot és várd meg a jelet. A turmixokon kívül növényi tejeket, leveseket, zabkását, köreteket és bébiételeket is készít. Még a gyerekek is elbírják a szolgáltatást, és minden reggel egy pohár frissességgel fog várni. A Luli Chef Midi egyesíti a levesfőző, a kesudiófőző, a növényi tejkészítő és a turmixkészítő funkcióit. Ha nincs ilyened, rendelj még ma.