Miért érdemes friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani?
Az emberek ősidők óta természetes formában fogyasztják az élelmiszereket. Emiatt is jó egészségnek örvendtek, nem volt olyan sok allergia, és nem ismerték a laktóz-, glutén- vagy hisztamin-érzékenységet. Ma azonban minden más.
Minden nap kerül az asztalunkra olyan étel, amely hőkezelésen, tartósításon vagy egyéb feldolgozáson esett át. A jó íz és a hosszabb eltarthatóság a fontos tápanyagok rovására megy. A vitaminokban és ásványi anyagokban szegény étrendnek köszönhetően a szervezetnek nincs ereje a vírusok és baktériumok elleni küzdelemhez. Az élelmiszerek többsége azonban egyszerűen nem fogyasztható természetes formájában. De vannak olyan gyümölcsök és zöldségek, amelyek nemcsak a szükséges vitamin- és ásványianyag-adagot kínálják, hanem változatosságot is kínálnak az egyhangú étrendben. Biztosan hallottál már arról, hogy naponta öt adag friss zöldséget és gyümölcsöt kellene enni. De tudod miért?
Rostforrás
A friss gyümölcsök és zöldségek gazdag rostforrások. Fontos a megfelelő emésztéshez, csökkenti a koleszterinszintet és megelőzi a vastagbélrákot.
Elég enzim
A gyümölcsök és zöldségek pontosan azokat az enzimeket tartalmazzák, amelyekre szükségünk van az élelmiszerek lebontásához. A hőkezelés azonban elpusztítja őket, és a szervezet energiát pazarol saját enzimek előállítására.
Védelem a szabad gyökök ellen
A gyümölcsök és zöldségek tele vannak antioxidánsokkal, amelyek kiürítik a méreganyagokat a szervezetből, és megvédik a sejteket az oxidatív stressztől. Funkciójukat azonban nyersen fogyasztva látják el a legjobban.
Az egészséges fejlődés
A gyümölcsök és zöldségek ritka folsavat tartalmaznak, amely fontos a magzat egészséges fejlődéséhez, és csökkenti a születési rendellenességek kockázatát. Ezért a friss gyümölcs fogyasztása rendkívül fontos a terhesség alatt.
Karcsú vonalak
A friss zöldségek határozottan nyernek, ha fogyásról van szó. Elűzi az úgynevezett "farkaséhséget", és nem fog utolérni az egészségtelen túlevés, ami meghiúsít minden plusz kiló leadási kísérletet.
Hozza ki a legtöbbet a friss gyümölcsökből és zöldségekből
Egy dolog friss zöldségeket, friss gyümölcsöket beiktatni az étrendbe, másik dolog tudni, hogyan kell ezeket úgy fogyasztani, hogy a szervezet minél több szükséges vitamint kapjon.
A zöldségek és egyes gyümölcsök zsírban oldódó vitaminokat tartalmaznak. Ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy a szervezet hasznosítsa őket, a friss gyümölcsöket zsírokkal, például növényi olajokkal vagy vajjal kell kombinálni. A kevert zöldségek és gyümölcsök könnyebben emészthetők. Készíts egy turmixot, és szervezeted a legtöbbet hozza ki a friss zöldségekből és gyümölcsökből.
A kevert élelmiszer könnyen emészthető, és könnyen átjut az emésztőrendszeren. Keverje össze a gyümölcsöket, zöldségeket, adjon hozzá vizet, tejet, joghurtot, pelyheket, magvakat vagy dióféléket, és minden megbánás nélkül gyorsan elkészül a reggeli, egészséges snack, villásreggeli vagy a késői vacsora. Használjon szezonális ételeket, kombináljon különböző ízeket és kezdjen el egészségesen élni.
Könnyebb, mint gondolnád. Közvetlenül a konyhájában találhat egy turmixszakértőt. A Luli Chef Midi az Ön személyes séfje, aki 1-2 adagot készít egy lenyomással. Csak tedd bele a hozzávalókat, kapcsold be a gombot és várd meg a jelet. A turmixokon kívül növényi tejeket, leveseket, zabkását, köreteket és bébiételeket is készít. Még a gyerekek is elbírják a szolgáltatást, és minden reggel egy pohár frissességgel fog várni. A Luli Chef Midi egyesíti a levesfőző, a kesudiófőző, a növényi tejkészítő és a turmixkészítő funkcióit. Ha nincs ilyened, rendelj még ma.