Mamigo Blog Mit esznek az egészséges gyermekek: ezeket az élelmiszereket kellene kerülni egy egyéves gyermek étrendjében

Mit esznek az egészséges gyermekek: ezeket az élelmiszereket kellene kerülni egy egyéves gyermek étrendjében

Mit esznek az egészséges gyermekek: egy egyéves gyermek étrendjének el kell kerülnie ezeket az élelmiszereket.

Mit esznek az egészséges gyerekek? Ez a kérdés sok szülőnek fejtörést okoz. Nemcsak az egészségük, hanem felnőttkori étkezési szokásaik és életmódjuk is attól függ, hogy mivel tápláljuk csemetéinket már az első etetéstől kezdve.Tudja, hogy milyen ételeket kell kerülniük a gyerekeknek gyermekkorukban?

Cikkünk elején egy bölcs mondatot hívunk segítségül: a gyermek korántsem a felnőtt "kicsiben". Ez azt jelenti, hogy emésztőrendszere teljesen más, mint egy felnőtté. Nem fejlett, és így nem képes bizonyos típusú ételek megemésztésére. Sok anya gyakran elkövet egy nagy hibát a gyermeke táplálásában, hogy türelmetlen, és minél hamarabb minél többféle ételből akar ízelítőt adni a kicsinek. Egy dolgot azonban ne feledjünk - mindennek megvan a maga ideje. Egy egyéves gyermek étrendje a legkevésbé sem hasonlíthat a miénkhez - a felnőttekéhez -.


Tíz olyan élelmiszer, amelyeknek nem szabadna szerepelniük a három év alatti gyermekek étrendjében

Nem kerülgetjük a forró kását. Az alábbiakban tíz olyan élelmiszert sorolunk fel, amelyeknek tabunak kellene lenniük a három év alatti gyermekek étrendjében. Ennek okát már fentebb említettük - egyrészt az étkezési szokások miatt, amelyeket már egészen kicsi kortól tanítunk a gyerekeknek, másrészt a még fejletlen emésztőrendszer miatt, amelyet ezekkel az ételekkel csak megterhelünk.

1. Ízesített tejtermékek, például túrós desszertek, gyümölcsjoghurtok vagy pudingok. Ezek nagyon sok cukrot és mesterséges színezéket tartalmaznak.

2. A füstölt húsok, mint a sonka, a szalámi, a kolbász és a virsli szintén nem részei a gyermekeknek szánt egészséges recepteknek.

3. A cukros italok vagy ásványvíz.

4. A félkész ételeknek 
egy egészséges felnőtt étrendjében sincs helyük, nemhogy egy egyéves gyermekében.


5. A rántott ételek és a chipsek. Ezek olyan magas zsírtartalmú élelmiszerek, amelyek távolról sem jelentik a gyermekek egészséges táplálkozásának szinonimáját. Próbáljon ki egy kicsit egészségesebb alternatívát, és készítsen a kicsinek egészséges, sütőben sült répa- vagy zellerchipset.

6.Klasszikus édességek. Várjon minél tovább az édes finomságok kínálásával. A cukor fogyasztása a még nem kifejlett emésztőrendszerrel rendelkező gyermekeknél nagyon megterheli a hasnyálmirigyet, ami hozzájárul a gyermekkori cukorbetegséghez és elhízáshoz.

7. A teljes kiőrlésű kenyér vagy a natúr rizs a 2 éves gyermek egészséges receptjeinek lehet része. Még akkor is csak alkalmanként.

8. A vadhússal és a belsőségekkel, feltételezzük, aligha sem arat sikert. Egyébként sincs helyük egy gyermek étrendjében, mert nagyon megterhelik a szervezetet.

9. Gomba és csíráztatott ételek. Míg a gombák penészgombák és nehézfémek forrásai, addig a csírák veszélyes mikotoxinok formájában jelentenek kockázatot. Mindezek az anyagok nagy terhet rónak a gyermek érzékeny szervezetére, ami végső soron egészségügyi problémákhoz vezethet.

10. A feldolgozott sajtok teszik teljessé a három év alatti gyermekek számára legrosszabb élelmiszerek top tízes listáját.


Egészséges receptek gyerekeknek

Nem kell azonban tudományként tekinteni a gyerekek egészséges táplálkozására és egészséges életmódjára. Csak azt kell szem előtt tartania, hogy amire gyermekét már korán neveli, az nagyon erős alapként marad meg benne, amit később nehéz megváltoztatni. Vegyünk egy nagyon egyszerű példát - egy egyéves gyermeket könnyebben meg tud győzni arról, hogy a sárgarépa nagyszerű és finom étel, mint egy hároméves gyermeket. Tudjuk, hogy a kisgyerekeknek gyakran nagy gondot okoz például a zöldségek fogyasztása. De ha a szülők beszélgetnek a gyerekeikkel a jó ételekről, és játékos formában ismertetik meg őket azokkal, akkor nem lesz gond.

A Luli Chef Midi az egészséges táplálkozási szokások kialakításában is segíthetMelyik gyerek tudna ellenállni egy finom zöldséglevesnek egy olyan fazékból, amelybe ők és az édesanyjuk beledobják a zöldségeket, bekapcsolják, és néhány perc alatt elkészül az ízletes és mindenekelőtt egészséges leves?


A Luli Chef Midi a legkülönbözőbb pépeket, püréket, kásákat és bébiételeket is képes elkészíteni. Amellett, hogy mindezeket a finomságokat gyermekével együtt készítheti el, biztos lehet benne, hogy egészségesek, hozzáadott cukortól és színezékektől mentesek. Hiszen maga készíti el azokat.

Honlapunkon számos
receptet talál nemcsak zöldséglevesekhez, hanem más finomságokhoz is, amelyeket még a legkisebbek is értékelni fognak .