Mamigo Blog Növényi tejek: ismeri a legegészségesebbeket?

Növényi tejek: ismeri a legegészségesebbeket?

Növényi tejek: ismeri a legegészségesebbeket?


Tudja, hogy melyik növényi tej lesz a partnere a fogyókúrában, és melyik nem tartalmaz glutént? Íme a három legegészségesebb növényi tej.


Kókusztej

A kókusztej nagyon jótékony hatással van az egészségünkre - pozitívan hat az immunrendszerre, a vérkeringésre, valamint az idegrendszerre. Csodálatos hatásai miatt olyan hölgyek is dicsérik, akik gyakran küzdenek élesztőgombák okozta fertőzésekkel, és a kókusztej a szervezetben lévő gyulladásokat is képes elnyomni. Ráadásul rengeteg egészséges zsírt tartalmaz, ami csökkenti a vér koleszterinszintjét.

A kókusztej mindenkinek ízlik, és minden konyhában felhasználható, hiszen igazán sokféleképpen elkészíthető, nemcsak meleg, hanem hideg ételekben is.
A kókusztej remekül használható reggeli kásákba, turmixokba, mártásokba, süteményekbe vagy egészséges és frissítő turmixokba. Otthon is könnyen elkészítheti - csak a Luli Chef Midi készülékünkre és néhány hozzávalóra van szüksége .

Rizstej


A rizstejet leginkább az allergiások kedvelik, mivel ez a legmegfelelőbb számukra. Három egyszerű okból - nem tartalmaz glutént, laktózt és koleszterint. Az immunrendszerünknek is jót tesz, mert rengeteg D-vitaminnal és antioxidánssal látja el szervezetünket. A rizstejet leggyakrabban reggelihez használjuk, például müzlire önthetjük.
Mivel a növényi tejek közül ez a legkevésbé ízes, szinte minden szószhoz és leveshez alkalmas.
A rizstejet a
Luli Chef Midi készülékünkben egy-kettő elkészítheti. Öntsön bele 2 kanál rizst, öntse fel vízzel, és nyomja meg a Növényi tej gombot. 27 perc múlva kész a tej, és már csak szitán kell átszűrni.

Mandulatej

Tudta, hogy a mandula az egyik legegészségesebb dióféle? Akkor miért ne kényeztethetné magát vele növényi tej formájában is? Nagyon szeretjük, és különösen azért, mert nincs benne koleszterin, csak egészséges zsírok, amelyek jót tesznek a szívünknek. Fogyasztása csontjainkat és szemünket is egészségesebbé teszi, és ami még jobb, hogy csak minimális kalória van benne, így remek fogyókúrás segítő.
mandulatej remekül illik pudingokba, süteményekbe vagy különböző kásákba.