Mamigo Blog Tehéntej-allergia: Hogyan helyettesítheti az összes tápanyagot és vitamint?

Tehéntejallergia: Hogyan helyettesítheti az összes tápanyagot és vitamint?

Tehéntejallergia: Mi helyettesítheti az összes tápanyagot és vitamint?


Atejallergia az egyik legelterjedtebb táplálékallergia a világon. Részletesebben a Tejallergia és laktózintolerancia: tudja, hogyan ismerheti fel őket? címűcikkünkben foglalkoztunk vele. Ma egy másik, gyakran vitatott témát veszünk górcső alá - mivel pótoljuk a tehéntejben található tápanyagokat és vitaminokat?

A tejtermékek nélküli élet eleinte nagyon nehéz lehet, mert eleve nem könnyű olyan étrendet biztosítani a szervezet számára, amely elegendő kalciumot tartalmaz. A megfelelő étrend azonban biztosítja a szervezete számára a szükséges vitaminokat és tápanyagokat, nem nélkülözve a kalciumot. Megmutatjuk, hogyan csinálja.


Főszerepben a zöldségek

Ha tejallergiája van, a legértékesebb kalciumforrás elsősorban a zöldségekben található, nevezetesen a brokkoliban, a kelkáposztában, a karalábéban, a spenótban, a kínai káposztában vagy a póréhagymában. A mák még a tejnél is 12-szer több kalciumot tartalmaz. Azonban a szójában, a babban és a vöröslencsében is rengeteg kalciumot találhat. A mogyoró, a dió, a mandula, de még a szárzöldségek is tartalmaznak kalciumot, és a lazac és a tonhal sem hiányozhat az étlapról. Ezek mind olyan élelmiszerek, amelyek több kalciumot tartalmaznak, mint bármelyik boltban kapható tehéntej (mivel ezek minőségén néha vitatkozhatunk).


Ne féljen kísérletezni a növényi tejekkel

Maga a tej helyettesíthető különböző növényi tejekkel, és ezekhez sok receptet megtalálhat
a weboldalunkon. A mandula-, kókusz-, rizs-, zab- vagy máktej mind fogyasztható. A konyhában leginkább a rizstejet értékelik, mivel semleges ízű, és alkalmas levesekhez, mártásokhoz vagy más olyan ételekhez, amelyek készítéséhez korábban tejet használtunk. növényi tej elkészítése a Luli Chef Midiben nagyon egyszerű, és bárki számára elvégezhető. A recept szerinti hozzávalókat a Luli Chef Midi tartályába helyezi, felönti vízzel, és bekapcsolja a növényi tej elkészítésére szolgáló programot. Az eszköz néhány perc múlva jelzi, hogy minden készen van.

Növényi tejreceptek


Zöldségeket csak a piacról!

Ahhoz, hogy a zöldségek legtöbb egészségügyi előnyét élvezhesse, javasoljuk, hogy olyan piacokról szerezze be azokat, ahol a hazai termelők árulják a zöldségeket. A hüvelyeseket is feldolgozatlanul vásárolja meg, és áztassa be őket egy éjszakára vízbe. Diófélék és különböző magvak ma már bármelyik jó bioboltban megvásárolhatók.